Den förlorade prinsen är en äventyrsopera för barn och andra barnsliga med helt barock musik

 10 augusti endast kl 13.00

11 augusti Grand Finale kl 13.00, 14.30, 16.00
Biljettpris 100 kr/person

 Prinsessan av landet Upp-och-ner har fått ett brev. Brevet är från kungen av landet Hur-som-helst. Han har dåliga nyheter. Prinsen, hans enda barn, har blivit tillfångatagen av den onda Vinterkejsarinnan och ingen i landet vågar rädda honom. Prinsessan bestämmer sig för att ta saken i egna händer. Hon ger sig ut med värjan i hand för att rädda prinsen själv. Vägen dit är inte så lätt, i mörkret ruvar svarta skuggor.  Är prinsessan modig eller bara dumdristig, och kommer hon att kunna rädda Prinsen? Det återstår att se, i denna föreställning för barn och andra barnsliga! 

Musikalisk ledning:

Agneta Hellström, flöjter och didgeridoo,Torbjörn Söderquist, Luta/ärkeluta

 I rollerna/Unga medverkande i bokstavsordning:

Amanda Liljefors, Vinterkejsarinnan, Emma Bergman, Berättaren, hovdamen Abella, Emma Björkegren, Pixien, Mabina, Gabriella Sjögren, Cembalo, Frida Eriksson, slagverk, Johannes Samuelson, Skuggan, Miranda Holmgren, Prinsessan Aurora, Miriam Liljefors, harpa och sjöjungfrun, Richard Låås, den före detta riddaren Jean-Philippe Peter Nyqvist, Prinsen, Felicia Holmgren, regi

 Producent, Elisabeth Holmgren

 Produktion, Helt Barockt   

 Musik av: Jacopo Peri, 1561-1633, Jean-Philippe Rameau, 1683 –1764, Claudio Monteverdi, 1567-1643, 

 Diego Ortiz, 1510-1570, Henry Purcell, 1659 -1695

 Helt Barockt är en akademi för unga musiker som vill utforska och utvecklas inom barockmusiken.

Handling och libretto skrivet och framfört av unga musiker, skådespelare och regissör, under musikalisk ledning av professionella musiker.

 Heltbarockt.se